Reparera telefonen och bidra till ett mer miljövänligt samhälle

Genom att använda din telefon och surfplatta längre innan du byter ut den bidrar du till ett bättre klimat

I dagens samhälle handlar det mycket om slit och släng, vi byter ofta ut våra telefoner och surfplattor oftare än vad som faktiskt behövs. Detta påverkar miljön negativt i längden och skapar en mer ohållbar miljö.

Många gånger behöver du inte byta ut hela telefonen bara för att glaset har skadats, det är enkelt att byta och få den att bli som ny. Detsamma gäller batteriet. Om det ej klarar av att hålla mobilen igång hela dagen kan man för några hundralappar få det utbytt och ge telefonen nytt liv. 

Vi på Fix My Phone strävar alltid mot att vara så miljösmarta som möjligt, vi kan hjälpa dig med alla tänkbara fel. Så istället för att köpa den senaste modellen kom förbi oss så kan vi hjälpa dig med din nuvarande telefon.

Fördelar med att laga din nuvarande telefon

Det finns flertal fördelar med att ej byta ut din telefon och laga den istället. 

En av dem främsta anledningarna är att efter reparationen är den redo att fortsätta användas, du behöver alltså ej ominstallera hela enheten. Du tappar ingen information och alla appar är precis som innan skadan skedde. Detta kan spara dig massa tid då du slipper koppla om den mot icloud eller dator för att återställa säkerhetskopian.

Det går fort att laga telefonen, det tar inte mycket längre än 30 minuter för dem vanligaste felen. Det går alltså oftast snabbare att få den lagad än att köpa ny om installera om den. 

Om du redan är nöjd med hur din nuvarande telefon och du vet hur den fungerar, varför ska du då chansa med en ny enhet som kanske ej fungerar lika bra för ditt ändamål.

Så hur hjälper vi miljön?

Vi på Fix My Phone återvinner i största mån alla våra använda reservdelar. Om vi byter din trasiga iPhone skärm sparar vi dessa och skickar iväg för att monteras isär igen och sedan återanvändas till nya reservdelar. Det betyder att vi hjälper till spara på jordens redan begränsade resurser. 

Det samma gäller batterier, dem skickas iväg för att hanteras på rätt sätt, många el avfall som vi idag tror återvinns skickas iväg till andra länder för att hanteras. Hanteringen kan variera kraftigt då vissa kan bara dumpa dem på sopptippar utan rätt hantering. 

Så genom att reparera din trasiga telefon kan vi tillsammans dubbla livslängden på telefonen och då spara på miljön. 

Även om du ej själv vill fortsätta använda telefonen efter den gått sönder kan det rent ekonomiskt vara bra ide att laga den och sedan sälja vidare. 
Alternativt sälj den även om den är trasig, finns flertal människor som letar efter trasiga telefoner för att fixa dem.

Så vad med oss gör en insats för miljön och spara även pengar. Vi har bara en jord och den har begränsade resurser.