iPhone XS Guider. Här du kan lära dig hur lagar man en iPhone XS


Laga på dina egna villkor
Köp reservdelar, laga själv och spara pengar
Hur lång tid tar det att byta skärmen själv?
30 minuter – 2 timmar
Vilka verktyg krävs?
Alla verktyg du behöver ingår i våra färdiga kit.
Svårighet
70%
 Introduktion

Nedan beskrivs hur du utför byte av iPhone XS  Skärm, det finns både video guide där vi berättar varje steg. Det finns även bilder där du kan se varje steg du behöver utföra för att byta skärmen själv. Den här delen leveras ej med sensor, kamera eller hemknapp. Dessa delar får du flytta över från din trasiga skärm. Det sparar pengar att ej byta ut delar som redan fungerar och för att kunna fortsätta använda touch-id krävs det att man använder original hemknappen som monterades i fabrik.

https://www.youtube.com/watch?v=uGR8wO1IFUo

iPhone XS Skärm Glas Display

Trött på att gå omkring med sprucken skärm? Eller har din iPhone X en skärm som på något sätt inte fungerar?

Då har vi ett display kit för att du enkelt själv ska kunna utföra reparationen.

Köp våra högkvalitativa reservdelar och byt skärm själv! Du sparar pengar och får en fungerande telefon som ser ut som ny! Den nya skärmen är färdig monterad direkt från fabrik, vilket innebär att LCD, glas och touchfunktionen kommer färdigt i ett simpelt paket. Originalkvaliteten innebär att du får samma höga standard som Apple själv använder.

Hur kan du byta batter själv på en iPhone XS


Laga på dina egna villkor
Köp reservdelar, laga själv och spara pengar
Hur lång tid tar det att byta skärmen?
30 minuter – 1 timme
Vilka verktyg krävs?
Alla verktyg du behöver ingår i våra färdiga kit.
Svårighet
50%

Introduktion
Håller ej ditt batteri hela dagen? Har du problem med att du måste ladda fler gånger per dag? Passa då på att beställa ett nytt batteri från oss och använd denna guide för att utföra bytet själv. Vi rekommenderar alltid att man monterar av skärmen från moderkortet innan försöker ta ut batteriet. För att förhindra framtida skador på skärmen.  Var alltid försiktig när du ska byta batteri då om du punkterar eller råka böja batteriet för mycket kan det börja ryka och brinna. Innan bytet se till att ladda ur batteriet så mycket som möjligt. Ett urladdat batteri minskar risken för brand. 

Efter du utfört bytet se till att ladda batteriet till 100% i en lång följd dem första gångerna, det kan ta några fulla laddningar innan batteriet fungerar helt perfekt. Det kan även hjälpa att återställa din telefon då det kan vara något mjukvaru relaterat som gör att telefonen drar mer ström än den ska. 

https://www.youtube.com/watch?v=sHMXn1P89m0

iPhone XS batteri.

När du har använt din iPhone XS i några år kan det vara så att batteriet har börjat tappa sin styrka. Batterier är en förbrukningsvara och det innebär att värme, kyla och oregelbunden laddning kan skada batteriet. Det kan i sin tur göra så att batteriet ej har samma kapacitet som tidigare, du kan märka att det ej klarar av att hålla sig vid liv hela dagen. Då har vi den perfekta lösningen för dig. Ett enkelt byte utav batterie kan förlänga batterie tiden markant.

Superviktigt att du gör detta.

Innan du demonterar din iPhone, ladda batteriet under 25%. Ett laddat litiumjonbatteri kan ta eld och / eller explodera om det oavsiktligt punkteras.

Laga iPhone stockholm Gallerian Kista Tyresö

Snabbt

Utför de vanligaste reparationerna på ca 30 minuter

Laga iPhone stockholm Gallerian Kista Tyresö

Störst i Sverige & Norge

Populäraste & Största mobilreparations-kedjan.

Laga iPhone stockholm Gallerian Kista Tyresö

Kvalité​

Alltid delar av originalkvalitet på lager, så fungerar allt som det ska

Laga iPhone stockholm Gallerian Kista Tyresö

Laga själv

Laga själv en iPhone för billigare pris. Beställ idag

Vill du laga billigaste, Beställ idag och laga själv

Innan du börja reparera din iPhone, se till att batteriet är under 25%. Ett full laddat litiumjonbatteri kan ta eld och / eller explodera om det oavsiktligt punkteras.

Stäng av telefonen innan du påbörjar reparationen

Ta bort de två Pentalobe skruvarna som sitter bredvid laddningskontakten. Du använder ej vanliga skruvmejseln utan använd pentalobe mejseln.

När du öppnar upp din iPhone bryter du eventuella vattentäta förseglingar. Det innebär att tätningen ej kommer finnas kvar efter reparationen.  Denna tätning slits även ut genom vanlig användning.

Applicera en sugpropp på den nedre halvan av skärmen, precis ovanför hemknappen. Har du en mindre sugpropp kan du sätta den bredvid hemknappen.

 

Viktigt att sugproppen ej ligger över hemknappen då detta påverkar förmågan att fastna på glaset.

Dra sedan försiktigt sugproppen med ett konstant, fast tryck för att skapa ett litet mellanrum mellan skärmen och baksidan.

Sätt sedan in ett öppningsplektrum eller annat smalt plastverktyg där det lila gapet är.

Värt att notera, tejpen som gör din telefon vattentät kan sitta väldigt hårt och förhindra dig från att enkelt lossa på skärm och baksida, det kan krävas lite extra kraft att lossa på skärmen. Vi rekommenderar att man värmer på skärmens kanter lite så att limmet tappar sin effekt. 

När du fått en glipa mellan skärm och ram kan du stoppa in ditt plastverktyg försiktigt i kanten av telefonen, sedan gäller det att du försiktigt rör verktyget upp och ner så att du släpper på limmet längs med kanterna. Tänk på att högersida sitter kontakten till skärmen och längst ner vid hemknappen har du kabeln till knappen. Så var extra försiktig på dessa två ställen.

Fortsätt använd tryck med hjälp av sugproppen så att telefonen ej stänger sig igen.

Höj inte skärmen mer än 15º  annars riskerar du att skada kabeln till skärmen eller sensorn.

iPhone 7 och uppåt öppnas åt sidan som baksidan av en bok. Längst upp har skärmen 2 hakar som sitter fast i ramen. Innan du kan vika upp skärmen åt sidan måste dessa 2 hakar skjutar neråt för att sedan kunna vinkla skärmen.

 

Försök inte att separera skärmen helt, då kablarna är välidgt exakta i längd kan det skada om du viket över skärmen för mycket eller försöker avlägsna den direkt.

Håll i skärmen medans du lossar på skruvarna, eller luta den mot någonting  stabilt medans du jobbar.

Håll ordning på dina skruvar direkt du lossar på dem. Lägg dina skruvar på samma ställe som du tog av dem och lägg även eventuell metallhållare bredvid skurvarna så att du kan se var dem satt innan du monterade av dem. Om fel skruv sätts på fel ställe kan det mycket väl skada din telefon allvarligt.

Använd kanten av ditt plastverktyg för att enkelt lossa på kontakterna på moderkortet. Du ska ej behöva ta i när du lossar på kontakterna utan lägg verktyget i kanten och försiktigt vinkla upp det.  Noggrant att du endast använder plast då metall kan kortsluta eller skada kontakterna.

Börja med att koppla ur batteriet, då kan du vara säker på att det ej finns någon ström i telefonen och det minimerar risken för kortslutning. Böj batterikontakten lite extra så att den ej kommer i kontakt med kontakten igen under reparationen.

Fortsätt sedan använda ditt plastverktyg för att lossa på skärm kablarna runt batteriet.

 

För att sätta tillbaka dessa kontakter så lägger du kontakten på plats och trycker sedan försiktigt med fingret så att den klickar i som den ska. Du ska ej behöva ta i utan lägger du den på rätt ställe kan du enkelt klicka i den. Det kan hjälpa att klicka i ena sidan av kontakten först och sedan andra istället för att trycka på mitten då det kan vara svårt att få den på plats.

Så se till att batteriet är urkopplat (se bild) Sedan de två kontakterna till skärmen som är precis under batteri kontakten.

Ta bort de två skruvar som håller fat metallhållaren över sensor kabeln. Dessa två skruvar är så kallade tri point skruvar och du får använda en annan mejsel än den du använde vid skärm kontakterna.

När du tagit bort metallhållaren över kontakten kan du precis som på skärmkontakterna använda ditt plastverktyg för att lossa på kontakten. Var även försiktig här och lägg bara verktyget i kanten av kontakten för att lossa på den.

När du lossat på sensor / kameran så kan du ta bort skärmen från ramen då inget mer håller den på plats,