iPhone 7 Guider


Laga på dina egna villkor
Köp reservdelar, laga själv och spara pengar
Hur lång tid tar det att byta skärmen?
30 minut – 2 timmar
Vilka verktyg krävs?
Alla verktyg du behöver, ingår i våra färdiga kit.
Svårighet
70%

Introduktion

Nedan ska du hitta beskrivning om hur utför laga en iPhone 7  skärm. Du kan hitta först video guide där vi berättar varje steg. Du kommer att hitta bilder också som förklara varje steg du behöver utföra för att byta skärmen själv. Den här delen leveras eh med sensor, kamera eller hemknapp, för att du behöver inte betala för dem delen som är redan fungerar. Du spara pengar hos Fix My och för att kunna fortsätta använda touch-id krävs det att man använder original hemknappen som monterades i fabrik.

https://www.youtube.com/watch?v=uGR8wO1IFUo

Skärmbyte för iPhone 7

Är glaset trasigt eller skärmen skadad på din iPhone 7? Det händer lätt att man får en skada på sin telefon och det kan vara ganska irriterande att gå omkring med en telefon som inte fungerar som den ska. Med våra utbytesskärmar kan du snabbt och enkelt reparera din telefon så att den blir som ny igen! Du sparar även pengar genom att göra det själv istället för att gå till tillverkaren.

Lära dig hur kan du laga ett batteri på en iPhone 7


Spara Pengar
Köp den reservdelar idag och laga din telefone själv
Hur lång tid tar det att byta skärmen?
30 minut – 1 timma
Hur lång tid tar det att byta skärmen?
30 minut – 1 timma
Svårighet
25%

Introduktion
Använd den här guiden för att få tillbaka livet till din iPhone 7 med ett nytt batteri. Om ditt batteri är svullet, ta lämpliga försiktighetsåtgärder.Denna guide instruerar dig att ta bort front panel aggregatet; Detta är avsett att förhindra skador på bildskärmarna. Om du känner dig bekväm med att stödja skärmen försiktigt medan du sköljer batteriet ur iPhone kan du hoppa över bildskärmen och gå direkt till bort tagnings stegen. För optimal prestanda, kalibrera du ditt nyinstallerade batteri efter att ha slutfört den här guiden: Ladda den till 100% och fortsätt ladda den i minst två timmar. Använd sedan din iPhone tills den stängs av på grund av lågt batteri. Slutligen ladda det oavbrutet till 100%.Du kan även använda den här handboken för att byta batteri kontaktfäste.

https://www.youtube.com/watch?v=sHMXn1P89m0

Byt iPhone 7 batteri idag.

När du har använt din iPhone 7 i några år kan det vara så att batteriet har börjat tappa sin styrka. Batterier är en förbrukningsvara och det innebär att värme, kyla och oregelbunden laddning kan skada batteriet. Det kan i sin tur göra så att batteriet ej har samma kapacitet som tidigare, du kan märka att det ej klarar av att hålla sig vid liv hela dagen. Då har vi den perfekta lösningen för dig. Ett enkelt byte utav batterie kan förlänga batterie tiden markant.

Superviktigt att du gör detta.

Innan du börja reparera din iPhone, se till att batteriet är under 25%. Ett full laddat litiumjonbatteri kan ta eld och / eller explodera om det oavsiktligt punkteras.

Laga iPhone stockholm Gallerian Kista Tyresö

Snabbt

Utför de vanligaste reparationerna på ca 30 minuter

Laga iPhone stockholm Gallerian Kista Tyresö

Störst i Sverige & Norge

Populäraste & Största mobilreparations-kedjan.

Laga iPhone stockholm Gallerian Kista Tyresö

Kvalité​

Alltid delar av originalkvalitet på lager, så fungerar allt som det ska

Laga iPhone stockholm Gallerian Kista Tyresö

Laga själv

Laga själv en iPhone för billigare pris. Beställ idag

Beställa och Laga själv iPhone hos Fix My Phone​

Innan du börja reparera din iPhone 7, försök att batteriet är under 25%, för att ett ett batteri som är full laddat litiumjonbatteri kan ta eld och / eller explodera om det oavsiktligt punkteras.

Du måste kolla att telefonen är stängd av sedan du kan påbörjar reparationen.

Det finns två pentalobe skruvarna som sitter bredvid laddningskontakten, glöm inte att ta bort dem först.

För att du ta bort dem två pentalboe måste du använda pentalobe mejseln.

När du öppnar upp din iPhone 7, förlora du eventuella vattentäta förseglingar. Det betyder att tätningen ej kommer finnas kvar efter reparationen.  Denna tätning slits även ut genom vanlig användning.

Tänk på att applicera en sugpropp på den nerde halvan av skärmen på din iPhone 7.Blir lättare om du har en mindre sugpropp som du kan sätta den bredvid hemknappen.

Se upp att sugproppen inte ligger över hemknappen för att detta kan påverkar förmågan att fastna på glaset 

Dra sedan försiktigt sugproppen med ett konstant, fast tryck för att skapa ett litet mellanrum mellan skärmen och baksidan.

Sätt plastverktyg eller öppningsplektrum där det lila gapet är.

 

Bra att du veta att tejpen som gör din telefon vattentät kan sitta väldigt hårt under skärmen därför kan bli lite svårare att lossa på skärmen. De kan krävs lite extra kraft att lossa på skärmen. Vi rekommenderar att man värmer på skärmens kanter lite så att limmet tappar sin effekt

När du fått en glipa mellan skärm och ram kan du stoppa in ditt plastverktyg försiktigt i kanten av telefonen, sedan gäller det att du försiktigt rör verktyget upp och ner så att du släpper på limmet längs med kanterna. Tänk på att högersida sitter kontakten till skärmen och längst ner vid hemknappen har du kabeln till knappen. Så var extra försiktig på dessa två ställen.

Fortsätt använd tryck med hjälp av sugproppen så att telefonen ej stänger sig igen.

Höj inte skärmen mer än 15º  annars riskerar du att skada kabeln till skärmen eller sensorn.

iPhone 7 och uppåt öppnas åt sidan som baksidan av en bok. Längst upp har skärmen 2 hakar som sitter fast i ramen. Innan du kan vika upp skärmen åt sidan måste dessa 2 hakar skjutar neråt för att sedan kunna vinkla skärmen.

 

Försök inte att separera skärmen helt, då kablarna är välidgt exakta i längd kan det skada om du viket över skärmen för mycket eller försöker avlägsna den direkt.

Håll i skärmen medans du lossar på skruvarna, eller luta den mot någonting  stabilt medans du jobbar.

Håll ordning på dina skruvar direkt du lossar på dem. Lägg dina skruvar på samma ställe som du tog av dem och lägg även eventuell metallhållare bredvid skurvarna så att du kan se var dem satt innan du monterade av dem. Om fel skruv sätts på fel ställe kan det mycket väl skada din telefon allvarligt.

Använd kanten av ditt plastverktyg för att enkelt lossa på kontakterna på moderkortet. Du ska ej behöva ta i när du lossar på kontakterna utan lägg verktyget i kanten och försiktigt vinkla upp det.  Noggrant att du endast använder plast då metall kan kortsluta eller skada kontakterna.

Börja med att koppla ur batteriet, då kan du vara säker på att det ej finns någon ström i telefonen och det minimerar risken för kortslutning. Böj batterikontakten lite extra så att den ej kommer i kontakt med kontakten igen under reparationen.

Fortsätt sedan använda ditt plastverktyg för att lossa på skärm kablarna runt batteriet.

 

För att sätta tillbaka dessa kontakter så lägger du kontakten på plats och trycker sedan försiktigt med fingret så att den klickar i som den ska. Du ska ej behöva ta i utan lägger du den på rätt ställe kan du enkelt klicka i den. Det kan hjälpa att klicka i ena sidan av kontakten först och sedan andra istället för att trycka på mitten då det kan vara svårt att få den på plats.

Så se till att batteriet är urkopplat (se bild) Sedan de två kontakterna till skärmen som är precis under batteri kontakten.

Ta bort de två skruvar som håller fat metallhållaren över sensor kabeln. Dessa två skruvar är så kallade tri point skruvar och du får använda en annan mejsel än den du använde vid skärm kontakterna.

När du tagit bort metallhållaren över kontakten kan du precis som på skärmkontakterna använda ditt plastverktyg för att lossa på kontakten. Var även försiktig här och lägg bara verktyget i kanten av kontakten för att lossa på den.

När du lossat på sensor / kameran så kan du ta bort skärmen från ramen då inget mer håller den på plats,

Ta bort de fyra skruvarna som håller metallhållaren över hemknappen. Var även försiktig här och lägg skruvarna på samma ställe som du tog av dem, så du ej råkar skada någonting när du monterar ihop telefonen igen.

Ta bort metallhållaren över hemknappen och lägg den åt sidan.

Använd ditt plastverktyg för att lossa på kontakten till hemnappen, var extremt försiktig då hemknappens kabel är väldigt tunn och enkelt kan skadas. Håll gärna fast halva kabeln med andra fingret så du ej råkar börja den för mycket.

När du väl har lossat kontakten kan du försiktigt jobba dig in under hemknappens långa kabel. Du behöver lossa på limmet och kan lättast göra det genom att värma på glasets framsida och sedan använda plastverktyget för att komma in under kablen.

Om minsta skada på kabeln uppstår kan hemknapp och touch-id sluta att fungera, det går ej att byta ut hemknappen utan hela den funktionen avaktiveras om original knappen skadas.

När du lossat på limmet på flexen så ska hemknappas lossas på och skjutas ut genom hemknappshållet.